Søndagskurset ”Restitution efter en hjernerystelse (fokus på Fase 2) – kom godt over ”bumpene” i Fase 2”

Restitutionstiden efter en hjernerystelse kan beskrives i tre faser:

Fase 1, hvor der er en naturlig trang til at trække sig tilbage og væk fra lys og lyd og fælleskaber.

Fase 2, hvor der er flere dagligdags aktiviteter og en stigende fornemmelse af at kende sig selv igen. En stigende længsel efter at gøre de ting, man holder af og så opleve en slags tømmermænd, der blot fortæller, at man var lidt for længe ude, så fjernsyn lidt for længe, var lidt for længe på computeren og deltog lidt for længe i det hyggelige selskab. 

Så Fase 2 er fuld af håb og en spirende optimisme, men også meget udfordrende på grund af disse op- og nedture. Er man af natur mest ekstrovert og handlingsorienteret kan irritation og vrede komme i vejen for fremdrift, og er man overvejende introvert og reflekterende, er det modløshed og tendensen til at trække sig alt for meget tilbage, der kan blive udfordrende. 

Fase 2 er på dén måde følelsesmæssigt den sværeste. Man er på vej til Fase 3, hvor stressbarheden er på spil og skal tages alvorligt, men inden dette må man igennem op- og nedture grundet iver og utålmodighed eller manglende mod og en tendens til at isolere sig, hvorved man kan komme til at forstærke en fornemmelse af, at det alligevel ikke nytter noget at være mere aktiv og kontaktbar.

Kursusdagen vil bringe dig igennem rolige bevægelser og visualiserings- og fordybelsesøvelser, der passer til sårbarheden i Fase 2. Den er struktureret, så den bliver overkommelig og rar. Hensigten er, at den enkelte finder de trinbræt for fremdrift, større tryghed og ny tillid, der skal til for at bakke hjernens restitutionsevne op og holde kroppens energiniveau flydende gennem dagligdagen.

Dagsprogrammet fra Fase 2 på mit behandlings-website, www.hjernerystelse.info, kan indgå som en del af kurset, hvis dette falder naturligt. Under alle omstændigheder tilstræber jeg at videregive systematikken fra websitet omkring bevægelser og fordybelser til morgen- og aftenstunder, samt igennem dagen, så den giver mening for dig – også som generelt nyttige og sundhedsfremmende værktøjer.

Pris: kr. 1.500,-.

Tilmelding: Send en mail til mail@hennyklindt.dk.